EKLeuven | Kerst zonder Ruis
15974
page-template-default,page,page-id-15974,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Kerst zonder Ruis

Een kleine blik in wat tijdschriften maakt me meteen duidelijk dat ik niet de enige ben die op zoek is naar een tijd van rust, stilte en bezinning. Een moment waarin al het overbodige tijd krijgt om naar de achtergrond te verdwijnen en waarin ikzelf tot de kern kan gaan waar het leven om draait. Of misschien kan ik ook zeggen, de kern van het Leven Zelf.

Met het thema “Kerst zonder ruis” willen we als kerk graag zo’n moment creëren. Een moment om even stil te staan bij het wonder van Kerst. Het wonder dat God zelf besloot om naar de aarde te komen en de relatie met de mens te herstellen. Doorheen traditionele en nieuwere liederen, een gedicht, toneel en overdenking hopen we in dit uur aan den lijve te ondervinden hoe heerlijk het is om ook even stil te worden en niet zelf in het centrum te staan van onze gedachten. We hopen samen te ontdekken hoe het alom bekende verhaal van Kerst ook vandaag nog leeft.

 

De kinderen starten de kerstviering samen met ons en krijgen na het toneel even een overdenking op maat in een andere lokaal. Zij komen nadien terug om samen de viering af te sluiten.

 

In december beleven we de Adventstijd. Een tijd om ons voor te bereiden op Kerst en om af en toe stil te worden. Als kerk zoomen we deze zondagen in op verschillende mensen die antwoord geven wanneer God hen roept:

 

2 december – Advent 1: De mens zegt “neen”

9 december – Advent 2: Maria zegt “ja”

16 december – Advent 3: Jozef zegt “ja”

23 en 24 december: Advent 4 en Kerst: Jezus wordt geboren!

 

Naarmate kerst nadert, worden er meer kaarsen aangestoken. Er is steeds meer licht en steeds minder ruis. Op kerst breekt het licht door en verdwijnt alle ruis: God wordt mens – Hij komt onder de mensen wonen.

 

U bent van harte welkom om samen met ons het Kerstfeest te vieren.
Zondag 23 december vanaf 10u00 en maandag 24 december vanaf 21u00.